Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева проведе

...
Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева проведе
Коментари Харесай

Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева проведе среща с основателя и председател на Асоциацията на китайските туристически медии Бай Йен

Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева организира среща с създателя и ръководител на Асоциацията на китайските туристически медии Бай Йен, оповестиха от Общината . Асоциацията е със седалище в Шанхай, Китай и включва 600 медии, които отразяват разнообразни туристически събития по света. По думите на Бай Йен, от ден на ден китайски туристи обръщат взор към Балканите, а фестивалният туризъм добива все по- огромни мащаби. С всяка минала година се ускорява и ползата от китайска страна към фестивала „ Сурва ” и се чака в близко време китайски туристически организации да оферират пакети за екскурзии в България с съществена атракция фестивалът „ Сурва ” в Перник, съобщи Бай Йен. Председателят на Асоциацията на китайските туристически медии сподели още, че ще бъдат оповестени осведомителни публикации, в които да се споделя за колорита и страстта, с които зарежда Сурва и за опциите, които дава Перник като европейска столица на маскарадните игри.
Севделина Ковачева описа за историята и традицията на Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва ”.
„ Маскарадната обредност е част от българската фолклорна традиция, оживяла през вековете, ревниво защитавана и излъчена от татко на наследник. Каквото и да се каже за Сурва няма да бъде задоволително. Тя би трябвало са се съпреживее ”, сподели Ковачева и акцентира, че не инцидентно националният бит, който е в основата на фестивала, е включен в представителния лист на ЮНЕСКО на нематериалното културно завещание на човечеството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР