Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева

...
Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева
Коментари Харесай

22-рият Международен пленер по живопис „Арт студио Рударци” беше официално открит в пернишкото село Рударци

Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева откри 22-рия Международен пленер по живопис „ Арт студио Рударци ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Както всяка година проявата, чиято цел е да подтиква креативната активност на художниците и контактите сред създатели от разнообразни култури, се организира в курортното населено място Рударци в навечерието на идните празнувания за Деня на града.
„ Международният пленер по живопис е едно от най-значимите културни събития в Перник. Тук си дават среща създатели от разнообразни страни, градят се мостове, основават се другарства. Убедена съм, че и в този момент, черпейки ентусиазъм от красивата природа към вас, ще претворите върху платната си духа и колорита на Перник ”, съобщи Севделина Ковачева и пожела на участниците креативно ентусиазъм и триумф.
Тази година те са представители на пет страни. От българска страна в пленера вземат участие Румен Кожухаров, Цветан Стоянов, Ралица Мирчева и пернишките художници Силвия Топалова, Китан Китанов и Ромео Гигов. Заедно с тях в Рударци ще рисуват Иван Величкович от Сърбия, Михаил Ракита- от Босна и Херцеговина, Федерика Ното- от Сардиния, Италия и Сеад Пепич от Черна гора. Арт уредник на проявата е Васил Добренов.
По традиция, творбите от пленера ще бъдат показани в галерия. Тя ще бъде подредена в Обединения детски комплекс и ще бъде открита на 11 октомври.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР