Перник. Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и

...
Перник. Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и
Коментари Харесай

Перник: Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и екипът й при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения на територията на общината

Перник. Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и екипът й при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични опустошения на територията на община Перник, с епицентър промишлената зона в град Батановци. Това за благополучие не е действителна обстановка, а сюжет, описващ ситуацията, оповестиха от Общината .
В осъществяване на задачата локалната власт ще разиграе на практика дейности при следните обстановки.
Първата е заради мощния трус са регистрирани опустошения в промишлената зона на някогашния циментов цех. Под отломките са затиснати служащи, които не са могли да се изтеглят. Възникнал е пожар в резултат на разлив на гориво, провокиран от пробив на тръбна и спирателна арматура на площадката на завод за произвеждане на биодизел, един служащ е леко потърпевш.
При втората е за понижаване на риска от проваляне на стената на язовир „ Студена “ при последващи вторични земетресения е взето решение от общинския щаб за следено изпускане на водоема. Възниква заплаха от заливане на махала „ Делниче “ в град Батановци, което поражда нужда от създаване на защитни насипи.
Учението се провежда и ще бъде следено от представители на Главна дирекция и Регионална дирекция - „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи. То ще протече на два стадия.Сценарият на занятието ще бъде показано на 12 юли, от 09.00 часа, в зала „ Панорама “, след което ще стартират практическите дейности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР