Перник. Учени и историци участваха в научна конференция Първата световна

...
Перник. Учени и историци участваха в научна конференция Първата световна
Коментари Харесай

Перник: Учени и историци участваха в научна конференция, посветена на Първата световна война на Балканите

Перник. Учени и историци участваха в научна конференция „ Първата международна война на Балканите, пробивът на Добро поле и събитията през 1918 година “, която се организира в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Престижният конгрес, който ще продължи два дни, беше открит от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която пожела на участниците триумф и ползотворна работа.
„ Обръщам се с признателност към всички участници в този в действителност висок конгрес, с признателност към Министерството на защитата за помощта, която оказа, с цел да се състои той. Защото историята ни оказва помощ да разберем света, демонстрира ни кои сме ние, оказва помощ ни да отсъждаме заслужено, да разберем смяната. Много е значимо да знаем предишното си и да можем да определим позициите си в бъдеще. Няма нищо по-свято и по-силно от мира, няма нищо по-важно от спокойствието и сигурността на хората. Затова регистрирам, че днешният конгрес и тази конференция са извънредно значими освен за Перник, само че и за България. Благодаря ви, че сте тук, добре пристигнали в Перник “, сподели в приветствието си кметът Вяра Церовска.
Във форума с отчети ще се показват учен Георги Марков, проф. Веселин Костов Янчев, проф. д.и.н. Тодор Петров, доцент доктор Даниел Вачков, както и перничаните Георги Радославов и Силвия Нотева. В рамките на конференцията ще бъде показана фотодокументална галерия „ 26-и пехотен Пернишки полк “ и макет на първия боен аероплан, създаден в България. В полемиката могат да се включат свободно и жители.
Посещение на исторически обекти, ситуирани на територията на област Перник - Земенски манастир - гр. Земен, Радомир - казармите на 26-и пехотен полк и експозиция „ Войнишко въстание “ е част от програмата през втория ден на конференцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР