Перник. Трудът на миньорите е символ на уважение и преклонение

...
Перник. Трудът на миньорите е символ на уважение и преклонение
Коментари Харесай

Областният управител на Перник Ирена Соколова към миньорите: Вашият труд е символ на уважение и преклонение и дава светлина, топлина и суровини за много професии

Перник. Трудът на миньорите е знак на почитание и поклонение и дава светлина, топлота и първични материали за доста специалности. Това се показва в приветствен адрес на регионалния шеф на Перник Ирена Соколова към миньорите във връзка Деня на миньора, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация .
„ Уважаеми миньори, труженици на въгледобива, отдали се на тази сложна и почтена специалност, веселя се да Ви поздравя във връзка Националния професионален празник – Ден на миньора! По предложение на пернишките въглекопачи, цар Фердинанд издава Указ, с който дефинира 18 август за ден на българската минна колегия.
„ Добивът на подземни благосъстояния е виновна и сложна специалност. Вашият труд е знак на почитание и поклонение, напълно отдаден на обществото ни, труд, който дава светлина, топлота, първични материали за практикуването на доста специалности, без които днешното софтуерно равнище на човечеството би било немислимо. Вие сте свързали ориста си с рудодобива и въгледобива, с извличането на богатства от недрата на земята, които дават живот на стопанската система на страната за стабилно развиване и екология! ", показва Соколова. По думите ѝ страната и област Перник постоянно са насърчавали всяка самодейност и политика, която подсигурява добра вероятност за предприятията от минния отрасъл, за възстановяване изискванията на работа и гарантиране на сигурност на труда.
„ Отправям поздрави към всички Вас, свързани с минния бранш, като Ви поисквам на първо място здраве, дългоденствие и работа, носеща задоволство! Нека най-българският светец св. Иван Рилски, Ви носи протекция, здраве и сполучливи каузи. Честит празник! ", сподели още Ирена Соколова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР