Перник. Старши учителят по професионална подготовка в Професионалната гимназия по

...
Перник. Старши учителят по професионална подготовка в Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

Перник: Учител от гимназията по икономика и неговите възпитаници бяха наградени от Общината за доброто им представяне в олимпиадата по информационни технологии

Перник. Старши учителят по професионална подготовка в Професионалната гимназия по стопанска система Людмил Любомиров и неговите ученици Веселин Владимиров и Мартин Мирков бяха измежду удостоените със Специалната премия на кмета на Община Перник във връзка 24 май. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Призът на младежите се присъжда за ослепително им показване в национална олимпиада.
Учениците Веселин и Мартин се класираха преди всичко в категория Уеб уебсайт на 16-та Националната олимпиада по осведомителни технологии, която се организира в град Търговище от 11 до 13 май 2018 година Техен теоретичен началник е учителят им Людмил Велинов.
Осмокласниците от компетентност „ Икономическа информатика “ се показаха с плана „ (Не)познатата пернишка цитадела “ и завоюваха първото място след извънредно оспорвана конкуренция сред 20-те класирани за народен кръг планове. Уеб уеб сайтът показва един от знаците на Перник – хълма Кракра. Момчетата демонстрират доста любопитни и незнайни обстоятелства, доказващи, че крепостта е неповторима в международен мащаб и по нищо не отстъпва на други сходни археологически обекти. Материалите са авторски и са предоставени от Регионален исторически музей – Перник. Сайтът ще бъде безплатно възложен на Рeгионален исторически музей – Перник.
Създаденият от учениците на стопанската система план е освен от просветително, само че и от районно значение, защото до момента средновековната пернишка цитадела нямаше уебсайт. С този план учениците демонстрират същинския образ на крепостта и историческото ѝ значение. Сайтът разпространява богатата история на Перник и ще спомогне за привличане на повече туристи в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР