Перник ще получава вода от язовир Белмекен през софийската ВиК

...
Перник ще получава вода от язовир Белмекен през софийската ВиК
Коментари Харесай

Правителството с решение за водната криза: Вода за перничани от Белмекен през София

Перник ще получава вода от язовир " Белмекен " през софийската ВиК инфраструктура. Това е разновидността за решение на водната рецесия, който беше определен от държавното управление. Това стана ясно след изключителна среюа на министрите с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. Предложението да се обезпечи вода през пещерите е било прекомерно рисково за околната среда.

" Решението е само сега ", означи министър Караниколов и разясни, че държавното управление ще направи още в понеделник предложение до Столична община, а от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова изясни, че тогава ще свика изключително съвещание на инженерната комисия в Столичния общински съвет, с цел да се вземат нужните решения.



Така в незабавен порядък строителството на тръбопровода от Мало Бучино до Перник ще стартира още в сряда на цялостни обороти при 24 часов работен режим, заяви Караниколов. Така за перничани ще бъдат обезпечени по 300 л/сек или 700 000 куб. м на месец. Помпите и тръбопроводът би трябвало да са подготвени до 45 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР