Перник. Със символична първа копка днес беше даден старт на

...
Перник. Със символична първа копка днес беше даден старт на
Коментари Харесай

Със символична първа копка в Перник беше даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе”

Перник. Със алегорична първа копка през днешния ден беше даден старт на ремонта на улица „ Софийско шосе ” в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Обектът е включен в поименния лист за финансови разноски на община Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лв. с Данък добавена стойност.
„ Започващият ремонт ще промени образа на улица „ Софийско шосе ”. Надявам се, че той да завърши в период и жителите ще останат удовлетворени от работата на строителите ”, сподели краткотрайно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева.
Строителството ще бъде осъществявано на седем стадий. Ще бъде сменен остарелият амортизиран тръбопровод с нов (фи 110), ще бъде осъществено изцяло преасфалтиране на улицата и замяна на бордюрите там, където е належащо.
Докато текат ремонтните действия ще има краткотрайна организация на придвижването, като част от пътникопотокът ще бъде пренасочван по обиколни направления.
„ Улица „ Софийско шосе ” е една от най-натоварените в Перник, тя е входно- пътна артерия към централната градска част. Трафикът по нея е огромен, а през последните 30-40 години, улицата единствено е кърпена без да е юридически главен ремонт ”, сподели зам.-кметът по строителството Владислав Караилиев.
Изпълнител на ремонта е консорциум, в който вземат участие три компании - „ Хидрострой ”, „ Асфалтинг ” и „ АБС Инженеринг ”, а срокът в който обектът би трябвало да бъде приключен по контракт е 105 дни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР