Перник. С възпоменателна церемония в града бяха отбелязани 181 години

...
Перник. С възпоменателна церемония в града бяха отбелязани 181 години
Коментари Харесай

Перник: С възпоменателна церемония в града бяха отбелязани 181 години от рождението на Васил Левски

Перник. С възпоменателна гала в града бяха маркирани 181 години от рождението на Васил Левски. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В знак на благодарност бяха поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на националния воин от кмета на Община Перник Вяра Церовска, от името на народните представители, на ръководителя на Общински съвет Иво Савов, на зам. регионалния шеф Иво Иванов, на кмета на кв. „ Изток “ Емил Костадинов, общински съветници, политически партии и жители. По традиция по време на честването дадоха почетен часовой членове на локалното сдружение " Традиция ". Прозвучаха стихове и песни, отдадени на великия наследник на България.
Васил Левски е един от идеолозите на българската национална гражданска война, роден в Карлово. Делото на живота му е основаването на Вътрешната революционна организация.
Легендите и историческите данни описват по какъв начин той минава през всяко българско населено място, увлича най-будните българи след себе си и съвсем във всяко кътче основава революционен комитет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР