Перник. С възпоменателна церемония Перник отбеляза 180-ата годишнина от рождението

...
Перник. С възпоменателна церемония Перник отбеляза 180-ата годишнина от рождението
Коментари Харесай

Перник: Градът отбеляза тържествено 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски

Перник. С възпоменателна гала Перник означи 180-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Тържественото честване събра десетки жители, които с минута безмълвие уважиха безсмъртното дело и живота на героя, дал живота си за освобождението на България. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
Пред паметта на Апостола се преклониха зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов, кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов, представители на регионалното и общинското управление на ГЕРБ – Перник и зам.-председателят на Общинския съвет Румяна Гьорева.
В знак на благодарност те сервираха венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Почетният часовой се извърши от представители на локалното сдружение „ Традиция “, които бяха облечени в опълченски униформи. Прозвучаха стихове и песни, отдадени на националния ни воин.
„ Всеки българин познава себеотрицанието и пословичната невзискателност на Апостола, граничещи с аскетизъм. Всеки българин знае и може да продължи онази съкровена, само че велика мисъл: " Ако печеля – спечелвам за цялостен народ, в случай че изгубя – изгубвам единствено себе си ". И през днешния ден, след близо две епохи, Левски е в мозъците и сърцата ни. Една неканонизирана, само че най-чиста и свята икона на българския дух “, съобщи пред присъстващите водещата на церемонията Миглена Димитрова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР