Перник. С въздействащо тържество малките възпитаници на ДГ Миньорче“ повдигнаха

...
Перник. С въздействащо тържество малките възпитаници на ДГ Миньорче“ повдигнаха
Коментари Харесай

Перник: Възпитаници на ДГ „Миньорче“ повдигнаха патриотичния дух в навечерието на най-светлата дата - 3 март

Перник. С въздействащо празненство дребните ученици на ДГ „ Миньорче “ повдигнаха патриотичния дух в навечерието на най-светлата дата – 3 март – Денят на освобождението. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . В наличие на родители и посетители, те разказваха за природата на България, за нейната история и за великите българи Ботев и Левски. Всички деца рецитираха, пяха възторжено за България и нейните герои. По детски откровено подсетиха на всички, че би трябвало да се гордеем с нашата земя, че би трябвало да не забравяме героичното й минало и да я обичаме всеки ден и час!
На тържеството участва и кметът на Община Перник Вяра Церовска, която не скри, че децата са я развълнували с прелестните си осъществявания.
„ Мили деца, първо желая да ви благопожелавам празника на Баба Марта, който е на следващия ден, да сте здрави и радостни, румени и засмени. Искам да ви кажа, че откровено ни развълнувахте - чисто и неподправено. Поздравявам вашите преподаватели по тази причина, че са ви дали най-важния урок, урока по родолюбие – да обичате България, да обичате историята си, да се гордеете с нашите национални герои. Това възприятие да обичаме родината си и да обичаме родителите си е силата, която ни прави почтени и смели българи “, с тези думи кметът се обърна към децата, техните учители и шефа на образователното заведение.
Със своите осъществявания децата способстваха за празничното въодушевление и подсетиха, че Родината е свята и всички ние би трябвало да я носим в сърцата си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР