Перник. С официални тържества започна новата учебната година в училищата

...
Перник. С официални тържества започна новата учебната година в училищата
Коментари Харесай

Кметът на Перник Вяра Церовска към учениците: Пожелавам ви търпение и воля, за да израствате и постигате това, за което мечтаете, бъдете любознателни

Перник. С публични тържества стартира новата образователната година в учебните заведения на територията на община Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В най-вълнуващия ден за преподаватели, възпитаници и техните родители кметът Вяра Церовска, народните представители Красимир Велчев и доктор Александър Александров, зам.-кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, секретарят Радослава Манова и кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов почетоха поканите на управленията на образователните заведения и бяха част от тържествата по случай новата образователна година. По традиция празничният ден стартира с молебен и водосвет, отслужен в централния градски храм „ Св. Иван Рилски “.
Кметът Вяра Церовска даде старта на новата образователна година в ОУ „ Св. Климент Охридски “ в с. Кладница и СУРИЧЕ „ Петър Берон “.
„ Скъпи възпитаници, ваканцията свърши и от през днешния ден до вас ще бъдат и вашите другари. Пред вас е едно ново начало, в което ще има доста красиви и щастливи мигове, само че и отговорности и провокации. Пожелавам ви самообладание и воля, с цел да израствате и постигате това, за което мечтаете. Бъдете любознателни! Учете, мислете, откривайте!
Уважаеми учители и родители, дано бъдем заслужен образец за децата си. Всички дружно можем да извървим пътя в задачата ни да изградим почтени персони, които да носят духа на бъдещето “, уточни кметът.
Както всяка година, с най-голямо неспокойствие и боязън в учебно заведение влязоха първокласниците. Към тях беше ориентирано цялото внимание и отделено особено място, а те с блеснали очи и букети в ръце слушаха празничните стратегии и поздравления. Тази година 727 първокласници прекрачиха за първи път прага на учебното заведение.
Всички учебни заведения и детски градини посрещнаха своите ученици в приятна конюнктура и доста въодушевление. Бяха осъществени настоящи поправки, включващи в себе си замяна и възобновяване на образователната среда. Над един милион лв. са вложените средства за усъвършенствания в общинската просветителна инфраструктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР