Перник. С общ молебен и водосвет започна първият учебен ден

...
Перник. С общ молебен и водосвет започна първият учебен ден
Коментари Харесай

Перник: С общ молебен и водосвет започна първият учебен ден

Перник. С общ молебен и водосвет стартира първият образователен ден в Перник, който тази година съответства и с Деня на Вяра, Надежда и Любов и майка им София. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник. Ритуалът за триумф и благоденствие през новата образователна година на всички възпитаници, учители, родители и поданици на града по традиция се състоя в храма „ Св. Иван Рилски “.
Със запалени свещички в ръце се помолиха за здраве и благополучие на перничани кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й, националният представители доктор Александър Александров, проф. Костадин Костадинов, консултант на министъра на образованието, кметът на кв. " Изток " Емил Костадинов, шефове на учебни заведения, специалисти в областта на образованието, учители, родители.
„ Първият образователен ден е една от най-запомнящите се и най - тържествени дати за всеки от нас. Училището е духовното огнище, пред което се прекланяме всички. Това е най-ценният път на просвещението, на знанието и мъдростта “, съобщи кметът.
Отците пожелаха да са отворени душите на децата за положителната просвета и знание, да няма в тях завист, експанзия и злоба и пожелаха здраве на всички именици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР