Перник. С нов и модерен облик е сградата на Общината

...
Перник. С нов и модерен облик е сградата на Общината
Коментари Харесай

Перник: На пресконференция бяха представени резултатите от проекта за обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Общината

Перник. С нов и съвременен образ е постройката на Общината след реализирането на плана „ Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройка на Община Перник и Областна администрация ", оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Целта му е да усили експлоатационната валидност на постройката, да приложи всички енергоспестяващи ограничения за реализиране на енергиен клас А и повече от 60% енергийни спестявания, да обезпечи по-добър достъп до нея, в това число за хора с увреждания и не на последно място да се подобрят изискванията на труд на работещите, както и качеството на обслужване на жителите. Това беше оповестено през днешния ден на заключителната конференция, която се състоя в обновената Заседателна зала на Общината. В нея взеха присъединяване кметът на Община Перник Вяра Церовска, заместник-кметът Владислав Караилиев, който е и началник на плана, регионалният шеф Ирена Соколова, ръководителят на Общински съвет Иво Савов, представители на компании, институции и общински съветници.
„ Уважаеми посетители, добре пристигнали в обновената административна постройка, която е най-голямата и има посланичество на 7 институции. Тя е издигната през 1976 година и за мен е изключителна чест, че с този план, който спечелихме, напълно променихме визията на нашия град и успяхме да съхраним постройката, която е благосъстоятелност на всички перничани “, уточни кметът Церовска. Тя добави, че програмата „ Региони в напредък “ дава доста благоприятни условия, ще има още административни здания, които ще бъдат санирани по нея.
„ Ще бъде включено и построяването на обществени жилища в кв. „ Тева “. Новият дом ще бъде за към 100 индивида с 42 жилището. Включено е и санирането на 13 жилища за по-доброто създаване на нашия град “, акцентира кметът Вяра Церовска.
Проектът „ Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройка на Община Перник и Областна администрация " се осъществя по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г. и е на стойност 2 853 505,74 лв..
„ С осъществяването на плана се усилва експлоатационната валидност на постройката, както и обезпечаване на подобаваща рентабилна и енергоефективна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развиване и възстановяване конкурентоспособността на градския ареал на Община Перник “, разяснява зам.-кметът Владислав Караилиев и посочи, че спестените средства от енергийнаната успеваемост ще бъдат в изгода за всички жители, защото ще понижат разноските на електро и топлоенергия.
Интервенциите се направиха в цялата постройка, чиято разгъната застроена повърхност е 11 410, 66 кв. м. Бенефициент на безвъзмездната помощ е Община Перник, с сътрудници: Областна администрация Перник, Национална организация за приходите, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи, Агенция по вписванията, Агенция за обществено подкрепяне и Министерство на труда и обществената политика.
Ремонтните действия включваха топлоизолация по фасади и замяна на дограмата с 5 камерна ПВЦ. Беше напълно ремонтиран и изолиран покрива, инсталирани са три дребни фотоволтаични съоръжения за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности с обща оптималната мощ 75 KWp. Системите към този момент са сложени напрегнат и се черпи електрическа енергия от тях.
В рамките на плана бяха сменени отоплителните тела, преоборудвани са етажните разпределителни табла, направена е реорганизация на основното разпределително табло, сменени са всички осветителни тела с енергоспестяващи. Монтирани са пожароизвестителна и мълниезащитна и заземителна апаратура. Подменени са интериорни и входни порти, отделени са стълбищните кафези, посредством монтаж на преградни порти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР