Перник. С атрактивен спектакъл в ДГ Радост“ беше даден стартът

...
Перник. С атрактивен спектакъл в ДГ Радост“ беше даден стартът
Коментари Харесай

Перник: С атрактивен спектакъл в ДГ „Радост“ беше даден стартът на детската маскарадна щафета „Да бъде“, която предшества Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва

Перник. С атрактивен театър в ДГ „ Радост “ беше даден стартът на детската маскарадна щафета „ Да бъде “, която по традиция предшества Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва " в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В празничното празненство взеха присъединяване малчуганите от градината, част от сурвакарската група на кв. " Църкава ", танцовата школа „ Нартан “ и славеят на националната музика Валерия Момчилова.
Уникалните осъществявания за здраве и благодат бяха съпровождани с доста музика, а гвоздеят на програмата беше предаването на маската, която дойде за първи път на хубав черен кон.
„ Щастлива съм, че съм при започване на Сурва тук с вас, благодаря ви за хубавото празненство. Знам, че традицията е мощна и ще я предаваме през сърцето ни на идващото потомство. Красиво е в Перник през януари и то се дължи на вас “. С тези думи се обърна към всички кметът Вяра Церовска, която беше съпроводена от зам.-кмета Севделина Ковачева.
„ Днешният ден е празничен за нашата градина, ликът, който държа,е знак на изобилие, благоденствие, мир и наслада в сърцата ни. Благодаря за достойнството този знак да поеме своя доблестен път точно от тук, всички ние с топлота и любов го предаваме на детска градина Драгичево с благопожелание за доста детски смя “, сподели шефът на ДГ „ Радост “ Петя Толева и връчи на градоначалника специфична ябълка с благопожелания за здраве и благодат.
В празничния театър беше спазен достоверния бит със запалването на огъна, страховитите маски и звуците на хлопотари. Тази година финалът на детската маскарадна щафета ще бъде подложен в ДГ „ Славейче “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР