Перник. Предприети са необходимите мерки по почистването на облицовъчната канавка

...
Перник. Предприети са необходимите мерки по почистването на облицовъчната канавка
Коментари Харесай

Перник: Предприети са необходимите мерки по почистването на облицовъчната канавка на входа на града, при местността „Ладовица“

Перник. Предприети са нужните ограничения по почистването на облицовъчната канавка на входа на Перник, при местността „ Ладовица “, в кв. „ Изток “. Превантивните дейностия са взети от Община Перник и кметство „ Изток “, оповестиха от пресцентъра на Общината.
„ Този проблем е от дълги години, след всеки изобилен дъжд се получават наводнявания. С общинското дружество „ Флор “ изчистихме облицовъчната канавка, която не беше почиствана повече от 20 години “, съобщи кметът на „ Изток “ Емил Костадинов. Той изрази вяра, че по този метод ще се облекчи потока на водата.
„ Бяха събрани и изрязани храстите и дърветата. Над 4 камиона бяха изчистени отпадъци. Надявам се да има резултат от тази наша активност. Бяха сменени и капаците на дъждоприемните шахти, с цел да може водата да оттича по-лесно “, посочи Костадинов.
По негови думи, шахтите на улиците „ Благой Гебрев “, „ Рашо Димитров “ и „ Юрий Гагарин “ са почистени още при започване на пролетния сезон.
За страдание обаче канализацията е в окаяно положение на територията на града и не дава отговор на актуалната обстановка сега. През последните години сме очевидци и на значителни количества дъждове, които се изсипват за малко време и остарялата канализационна мрежа не може да ги поеме.
„ На този стадий сме създали каквото можем. Надявам се откакто влезе водния цикъл да бъде решен съществено казуса “, уточни Емил Костадинов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР