Перник. Пернишки сурвакари ще участват в постановката Янините девет братя“

...
Перник. Пернишки сурвакари ще участват в постановката Янините девет братя“
Коментари Харесай

Перник: Сурвакари от града ще участват в постановката „Янините девет братя“ на Софийската опера и балет

Перник. Пернишки сурвакари ще вземат участие в постановката „ Янините девет братя “ на Софийската опера и балет. За тази цел на празника Сурова гостува шефът на културната институция акад. Пламен Карталов, който се включи в обиколката на кмета Вяра Церовска и нейния екип. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
„ В момента се готви постановката „ Янините девет братя ” от Любомир Пипков, същинска национална музикална драма. И една от картините ми ще вгради това сътворяване на древността към съвремието. Това ще бъде едно извънредно зрелище. Ще вкарам целия този български национален и натурален дух от предишното към съвремието. Много от дълго време проучвам тази традиция и тъкмо тук в този край намирам ентусиазъм и едно бъдещо обръщение в моя театър “, разкри акад. Карталов и не скри, че удивен от това, което вижда.
„ Една по този начин вълнуваща среща с ритуала дава самочувствие на българи, които придвижват от вековете тази традиция. Виждаме, че доставя наслаждение на млади и на остарели, на мъже и дами. Това е неповторимо, което се прави “, показа с неспокойствие шефът на Софийската опера и балет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР