Перник. Перник отбеляза 146 години от обесването на Апостола на

...
Перник. Перник отбеляза 146 години от обесването на Апостола на
Коментари Харесай

Перник отбеляза 146 години от обесването на Апостола на Свободата

Перник. Перник означи 146 години от обесването на Апостола на Свободата. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . На днешната дата всички, изпълнени с неподправено възприятие на национализъм, прекланят глава пред подвига на Апостола на свободата. Възпоменателната гала в Перник стартира с химна на Република България, след което събралите се жители резервираха едноминутно безмълвие в символ на благодарност към националния ни воин.
По традиция по време на ритуала дадоха почетен часовой членове на локалното сдружение „ Традиция “.
Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ също сведоха глава пред подвига на Апостола на свободата. Пред бюст-паметника му бяха рецитирани стихове от възпитаниците на 12-то ОУ „ Васил Левски ”.
Левски е съществена фигура в българското освободително придвижване. Организира Вътрешната революционна организация (ВРО) и Българския революционен централен комитет (БРЦК). Един от най-дейните българи в битката за избавление на България от турско иго. Неговите политически и държавнически визии следват духа на най-хубавото от европейските демократични правила.
Пред паметта на Апостола се поклониха с едноминутно безмълвие и народните представители от Пернишки район, регионалният шеф, общински съветници, кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов, политически партии, културни дейци и жители.
Венци и цветя на паметника на Левски бяха поднесени още от дребните ученици на детските градини в Перник от учениците от ПГЕМП „ Христо Ботев “, 5-то ОУ „ П.Р. Славейков “ и ГПЧЕ „ Симеон Радев “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР