Перник остава без топла вода. До утре на обяд тя

...
Перник остава без топла вода. До утре на обяд тя
Коментари Харесай

Перник остава без топла вода

Перник остава без топла вода. До на следващия ден на обяд тя ще бъде спряна в целия град, заяви за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Топлофикация-Перник Любомир Спасов.
БГНЕС напомня, че Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник издаде насилствена административна мярка за прекъсване на активността на парогенератори 4 и 5 на „ Топлофикация - Перник “. Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса, в нарушаване на издаденото сложно позволение на сдружението. Спирането ще бъде осъществено, като се прекрати подаването на горива към котлите за наложително извеждане от употреба. Срокът на деяние на мярката е до осъществяване на изискванията на настоящото сложно позволение.
По-рано през днешния ден от " Топлофикация-Перник " прецизираха, че не могат да подсигуряват доставките на парно и топла вода на жителите в Перник след прекъсването на двата генератора на централата.
В отговор на пернишкото сдружение, от Министерство на околната среда и водите оповестиха, че „ Топлоелектрическа централа Република “ Перник може да употребява газовия парогенератор 3, тъй като наложената на сдружението насилствената административна мярка не е за прекъсване на всички мощности на сдружението, а единствено на две от тях - парогенератори № 4 и 5.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР