Перник остава без педиатри и ръководството на може би най-известната

...
Перник остава без педиатри и ръководството на може би най-известната
Коментари Харесай

Перник изпитва силен недостиг на педиатри

Перник остава без педиатри и управлението на може би най-известната болница в града що се отнася до детското опазване на здравето търси решение, като предлага безвъзмездни жилища на тези медицински експерти.
Уморих се от отношението, от системата, от натовареността – по този начин доктор Евтимова, шеф на детското поделение в болница „ Рахила Ангелова” изясни за какво е подала оставка и напуща след три месеца. По думите ѝ пред Нова телевизия на нощна промяна се поемат по най-малко 7-8 случая, а постоянно до 15 – от един доктор. В момента в отделението има трима педиатри, а един е специализант, до момента в който би трябвало по норматив да има четирима непрекъснати педиатри и още шестима експерти в тази област.
Детското опазване на здравето не е приоритет на ръководещите и това не е от през вчерашния ден, акцентира Евтимова. Специално за Перник лекарят уточни главният проблем – няма неотложна помощ, няма къде да отидеш, с изключение на в „ Рахила Ангелова”. Тя добави, че не детското поделение тежи, а амбулаторията – там, където непрекъснато дава наряди.
Най-младата ни сестра е 50-годишна, продължи да изброява Евтимова и предизвести, че в Трета градска болница ще затворят интензивно поделение – там, където се пращат деца с тежки проблеми и от „ Рахила Ангелова”. Ще пристигна миг, в който пациентите ще летят с колите за спешна помощ и няма да има кой да ги одобри, предизвести лекарят. И добави, че отива в извънболнична помощ, тъй като е по-спокойно и има по-високо възнаграждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР