Перник. Ориентирането с карта и компас е новият спортен хит

...
Перник. Ориентирането с карта и компас е новият спортен хит
Коментари Харесай

Битка за Купа Перник започва в миньорския град

Перник. Ориентирането с карта и компас е новият състезателен шлагер измежду младежите в Перник и миньорският град е в трескава подготовка за тридневни надпревари, които стартират на 4 септември. Ще вземат участие както елитни състезатели от цялата страна, по този начин и деца, правещи първите си стъпки в магическия свят на умния спорт.

Празникът на ориентирането стартира на 4 септември от 15 ч. Началото ще бъде поставено в региона на парк Табана със съревнование за момчета и девойки сред 10 и 16 години.

На 5 септември децата ще имат още едно съревнование. То ще се организира в местността Църковска кория и стартира в 11 ч. Двудневната конкуренция по насочване за девойки и момчета за купа " Перник " е по план " Децата и спортният клуб ", финансиран от Министерствато на младежта и спорта.
На 5 септември следобяд от 15 ч. е стартът на обичайното съревнование по насочване за купа " Кракра Пернишки ". То е за дейни състезатели и се организира всяка година. Тази година сцена на конкуренцията е регион край село Рударци.

На 6 септември и ветераните ще покажат, че не са изгубили хъс и спортна на форма. Техните направления са обособени в региона на квартал Калкас. Опитните ориентировачи ще спорят за наградите " Кирил Боянов " и " Георги Янев ". Двамата са изтъкнати перничани, майстори в умния спорт.
Всеки искащ да получи подробна информация за надпреварите може да се свърже с ръководителя на Спортен клуб по насочване " Кракра Пернишки " Тончо Тонев на телефон: 0877 746 556
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР