Перник. Общинският съвет подкрепи внесената от кмета Вяра Церовска докладна

...
Перник. Общинският съвет подкрепи внесената от кмета Вяра Церовска докладна
Коментари Харесай

Перник: Общинският съвет подкрепи искането за предоставяне под наем на помещение и общи части в сградата на бившата стоматологична поликлиника

Перник. Общинският съвет поддържа импортираната от кмета Вяра Церовска докладна бележка за даване чартърен на помещение и общи елементи в постройката на някогашната стоматологична поликлиника. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . По мотив запитване на общински съветници кое постанова оповестеното желание на Национална агенция за приходите за продажба на постройката на някогашната стоматология и опит процедурата да бъде съпоставена с желанието на Национална агенция за приходите да продаде постройката на СБДПЛР „ Профилакториум “ по-рано тази година, зам.-кметът Денислав Захариев изясни, че за разлика от проблема с Болницата за долекуване и рехабилитация, където Национална агенция за приходите се опита да продаде постройка обществена общинска благосъстоятелност, тук обстановката е доста по-различна.
„ От 2009 година статутът на някогашната стоматология е заменен от обществена общинска благосъстоятелност и има функционалности на частна общинска такава. Тъй като постройката към този момент не може да се употребява по предопределение, единствената отговорност на Общината е да влага голям запас по разноски за защита и подсилване на същата тази постройка. Общинският съвет, със свои решения през годините, неведнъж е удостоверил желанието на Общината и Съвета постройката да бъде продадена, не виждам какво неприятно има в това, че и ние и страната търсим покупател за тази сграда, която в случай че остане в настоящето си положение е обречена на саморазруха. В това, че пускаме контракти за наем няма нищо неприятно - те имат уговорка, която гласи, че при продажба на постройката същите ще бъдат прекъснати “, съобщи зам.-кметът на Община Перник.
Денислав Захариев означи, че Община Перник също се пробва да откри покупател на постройката. При оповестената от Национална агенция за приходите начална тръжна цена от 3 206 278 лева се чака в общинската хазна да се върнато към 3 милиона лв..
„ Задълженията, за които Национална агенция за приходите също се включи в продажбата на постройката, и съгласно мен персонално това е добре, тъй като Национална агенция за приходите има повече благоприятни условия и много по-широк кръг на оповестяване към заинтригувани лица са 400 000 лева 200 хиляди от тях са по актове на локални налози и такси към Община Перник. Началната цена за обмен е много добра. Надявам се, че с наши и техни старания постройката да бъде продадена. Национална агенция за приходите ще получи към 200 000 лева, всички други към 3 милиона лв. ще бъдат преведени в Община Перник. “, добави Захариев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР