Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за потенциално

...
Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за потенциално
Коментари Харесай

Областният управител на Перник Ирена Соколова алармира за висок риск от пожари в областта и други региони от страната

Перник. Областният шеф на Перник Ирена Соколова осведоми за евентуално високи температури и опция за пораждане на пожари в района през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация.
Налице е висока степен на пожароопасност (индекс червен) за елементи от териториите на областите Перник, Благоевград, Кюстендил, София, София-област, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.
От приложените карти и прогнози на НИМХ-МОН за 23 август 2019 година се чакат незначителни превалявания и горещо време с оптимални температури сред 32° и 37°.
Ирена Соколова е подхванала ограничения по известяван на оперативните дежурни в Областния и Общинските препоръки за сигурност, ЧЕЗ Електро България, ВиК,
Областно пътно ръководство и Регионална инспекция за опазване на околната среда.
От Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " също са основали нужната организация, с цел да реагират при нужда.
Високият риск значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари с отчасти или цялостно замесване на дървесните корони.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР