Перник. Нека да бъдат информирани хората и да не се

...
Перник. Нека да бъдат информирани хората и да не се
Коментари Харесай

Секретарят на Община Перник Радослава Манова на извънредна епизоотична комисия: Нека да бъдат информирани хората и да не се създава излишно напрежение във връзка със ситуацията

Перник. Нека да бъдат осведомени хората и да не се основава ненужно напрежение във връзка със създалата се обстановка. С тези думи се обърна секретарят на Община Перник Радослава Манова към кметовете на обитаеми места, които участваха на изключителната епизоотична комисия. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ В цяла Европа има такава болест и за нея няма лекуване. Трябва да има успокоение и не би трябвало да се основава суматоха “, показа Манова.
Кметовете бяха осведомени с последната информация, която дойде в деловодството на Община Перник на 30 юли. В писмото гласи, че би трябвало да бъде подхваната незабавна превантивна мярка, състояща се в непринудено кръвопролитие на домашни прасета вид „ заден двор “, попадащи в двадесет километровата зона на свинеферма „ Цема “ ЕООД село Петърч, община Костинброд. Засегнатите от мярката обитаеми места в общината са - Вискяр, Расник, Радуй и Дивотино.
Очаква се прецизно осъществяване на написаната мярка по отношение на извършеното на 29 юли изключително съвещание на Централния епизоотичен съвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР