Перник. Монитор: Четирима в болница заради ешерихия коли Четирима души

...
Перник. Монитор: Четирима в болница заради ешерихия коли Четирима души
Коментари Харесай

Четирима в болница заради ешерихия коли; Властта честити Коледа

Перник.

" Монитор ":

Четирима в болница поради ешерихия коли

Четирима души са приети в болница поради ешерихия коли в пернишката болница. Те са постъпили за лекуване към обяд. Трима от тях са от проблематичния квартал " Проучване ", където бе открита болест във водата, написа struma.bg.

Болните са от " Проучване " и от регион наоколо до квартала. С температура, повръщане и разстройство са признати в Инфекциозното поделение двойка, която живее на фамилни начала, един мъж и една жена. Всички са консумирали вода от чешмата. Те са сложени на лекуване със системи. За случаите са известени РЗИ и здравното министерство.

В пернишката болница е основана организация за вдишване на пациенти, които са почувствали разнообразни неразположения. Стриктната организация е основана взаимно с МБАЛ " Рахила Ангелова " и Министерството на здравеопазването.

Точно на Коледа от РЗИ Перник излязоха с публично известие в което се твърди, че в квартал " Проучване ", където преди ден бяха открити " Ешерихия коли " в питейната вода са почнали ремонтни действия за премахване на повредите довели до утежняване на качеството на водата, предопределена за питейно - битови цели.

Заплащане.

" Сега ":

ГИТ припомня: На празник се заплаща най-малко двойна отплата

Работодателите са длъжни да изплащат най-малко двойно заплащане на служащите и чиновниците си, които работят на формален празник, припомнят от Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда ".

За посрещането на Рождество Христово празничните дни са 24, 25 и 26 декември, а за Нова година - 01 януари 2020 година Надницата доближава четворен размер, в случай че работата в тези дни е и ексклузивен труд, защото той също се изплаща със 100% нарастване. Извънреден в празнични дни е трудът за работещите на ненормиран работен ден или при подневно отчитане на работното време и полагането му се разпорежда със заповед на работодателя.

Работещите в изискванията на сумирано отчитане на работното време би трябвало да получат двойно заплащане, в случай че по график би трябвало да положат труд в празничен ден. В този режим на работа изключителният труд се заплаща в края на интервала, за който е въведено сумираното отчитане на работното време и то с 50% нарастване. В този смисъл, в случай че те работят в ден на формален празник по график, за тях това не е ексклузивен труд и не се заплаща с нарастване.

Празници.

" Монитор ":

Властта честити Коледа

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов честитиха Рождество Христово на всички българи и им пожелаха здраве.

" Честито Рождество Христово! Пожелавам здраве и наслада във всяко българско семейство. Нека бъдем по-добри и даряваме с топлота и усмивка хората към нас! ". Това написа президентът в профила си във Facebook.

В 20 часа в Народния спектакъл " Иван Вазов " той и брачната половинка му Десислава Радева ще участват на обичайния благотворителен театър " Българската Коледа ", който се организира за 17-а поредна година. Благотворителната самодейност има за цел да подкрепи лекуването на деца и да обезпечи високотехнологична здравна инсталация за диагностика, лекуване и рехабилитация.

Премиерът Бойко Борисов също насочи своите пожелания към българите в обществените мрежи.

" Честито Рождество Христово! Днес е време да бъдем дружно с нашите близки. Нека всички да сме здрави, щастливи и с положителни сърца ", написа министър-председателят. Снощи той посрещна Бъдни вечер дружно със фамилията си в Банкя. Борисов показа фотография с внуците, които бяха облечени с национални носии.

Инцидент.

" 24 часа ":

Българите, разминали се на косъм от гибелта в Канада, са вкъщи

Българските алпинисти от Канада, които преди два месеца се разминаха на косъм от гибелта, се завърнаха у нас за празниците. Инцидентът беше провокиран от непредвиден вятър по време на работа по небостъргач. Ето описа им от първо лице.

На 25 октомври Любо и сътрудниците му отиват на работа, без да подозират, че този ден няма да е като всеки различен, а ще го помнят дълго. Момчетата би трябвало да измият стъклата на 28-етажен нов небостъргач в града Едмонтон, Канада. Правят всички инспекции по постройката и се изкачват до върха й.

" След един час час и половина стартира да излиза един лек вятър, само че никой нито ни се обади, нито ни споделиха. Малко по-късно получавам есемес, че би трябвало да свалим люлката. Трябваше да я свалим от 28-ия етаж до първия етаж ", описа за bTV Любослав Механдийски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР