Перник. Нашата основна грижа като политици както на местно ниво,

...
Перник. Нашата основна грижа като политици както на местно ниво,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат Ивелина Василева: Ще продължим да работим за развитието на икономиката, изграждането на добра инфраструктура и инвестиции в младите хора

Перник. Нашата съществена грижа като политици както на локално равнище, по този начин и на европейско равнище - е хората да живеят по-добре в чиста и здравословна среда, да имат постоянна вероятност, добра инфраструктура и сигурност. Именно по тази причина фокусът ни е върху създаване на добра инфраструктура и подкрепяне на напъните за запазване на околната среда, ръка за ръка с развиването на стопанската система и инвестицията в младежите. Това съобщи претендентът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Ивелина Василева по време на конгрес „ Бизнес закуска “ на тематика „ Възможности, които предлага Европейското финансиране за развиване на българския бизнес “ в Перник, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В срещата присъединяване взеха регионалният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, народните представители Красимир Велчев и доктор Александър Александров, ръководителят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, регионалният координатор на ГЕРБ-Перник Мирослав Милоров, ръководителят на КРИБ-Перник Георги Милев и бизнесмени.
„ На хората от бизнеса изискуем положителните стопански индикатори, реализирани през последните години. От 2014 година до момента растежът на Брутният вътрешен продукт е 9%. Доходите на хората се покачват. Само за тези 5 години междинната работна заплата се увеличи с 40%. Минималната с 60 %. Има нарастване на обществените помощи, на поддръжката за хората в третата възраст, на уязвимите групи. Това става единствено с опциите, които бюджетът обезпечава. А той се цялостни от стопанската система на страната. Създават се нови производства и се уголемяват съществуващите. Икономическият растеж на страната ни е устойчива наклонност за позитивни резултати - 3.8 през 2018 година, с наклонност за покачване. На фона на европейския напредък, който е приблизително % и половина, България се движи добре “, уточни Ивелина Василева. Тя означи, че Перник е град с доста сериозен капацитет, с помощта на естествените дадености, близостта до столицата, положителната инфраструктура и свързаността, които предпоставят благоприятни условия за развиване на бизнеса.
„ Работим и на национално и на европейско равнище за облекчение на административната тежест, съкращаване на непотребната бюрократична тежест и понижаване на регулациите “, акцентира претендентът от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Тя оцени високо напъните, които българският бизнес поставя, за това да се съблюдават и прецизно да се съблюдават екологичните условия.
„ Ще продължим да работим с изключение на за осъществяване на екологичните правила, за въвеждане на кръгова стопанска система, при която в линията на произвеждане в крайната фаза не остава нищо ненужно, и добиване на скъпи съставни елементи в отпадъците. Това ще ни даде доста шансове за въвеждане на нови технологии и нововъведения, което се поддържа от Европейски Съюз. Европейските фондове също са запас, който не трябва да бъде подценяван. В момента се създава многогодишната финансова рамка и бюджетът за идващия програмен интервал 2021- 2027. Средствата, които към сегашния миг са контрактувани за България, са увеличени с 4 милиарда и първата и най-важна задача в новия Европейски парламент е да защитим това при гласуването. Отново ще разчитаме на кохезионната политика за поддръжка на обществените потребности, понижаване на разликите сред районите, построяването на добра съгласуваност и инфраструктура, повишение на конкурентоспособността, само че и на модернизацията и поддръжката на произвеждане на индустрията. Мерките, касаещи и енергийната успеваемост и софтуерното обновяване, ще не престават да имат висок приоритет “, разяснява още Ивелина Василева. Тя означи, че България ще упорства да бъде регистриран фактът, че у нас най-малко 40% от енергийния микс се създава от лигнитни въглища.
„ Това е част от съставените елементи на националната сигурност и е належащо да бъдат отделени повече средства за рационализация и софтуерно обновяване на производствата “, съобщи претендентът за член на Екологичен потенциал. Тя беше безапелационна, че страната ни заема своето почтено място в европейското семейство и го е потвърдила както по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, по този начин и през всичките тези 12 години, в който страната ни е член на Европейски Съюз.
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев означи, че ГЕРБ, в партньорство със Съюз на демократичните сили, се явява на европейския избор с най-хубавата листа, в която всеки претендент има опит и експертност в своята сфера.
Областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска уточни, че и на локално, и на национално, и на европейско равнище ГЕРБ ще продължава да работи за по-добри условия за българския бизнес. Тя напомни високата оценка на Европейската комисия, която слага България в Топ 3 на страните с предстоящ най-голям стопански напредък.
„ Бизнесът на Перник е този, който съумява да придаде спомагателна стойност на нашия живот, тъй като обезпечава догори и дава стоките и услугите, от които се нуждаем. В област Перник имаме представители на добивната и преработвателната индустрия с необятна гама производства. Винаги търсим и намираме разговора с работодателите, тъй като сполучливото ръководство на страната е допустимо единствено в взаимен работен режим “, съобщи ръководителят на Жени ГЕРБ-Ирена Соколова. Тя акцентира значимостта на това България да може да разчита на хора, които отговорно и умело пазят ползите й в Европейския парламент. „ Ивелина Василиева, в качеството си и на зам.-министър, и на министър на околната среда и водите, и на депутат и бранител на ползите на бизнеса - е отстоявала позицията екологичните стандарти да бъдат добре оразмерени и добре съпровождащи локалните производства “, означи тя.
„ Предстоящите избори са извънредно значими, тъй като спокойствието, което усещаме през днешния ден в страната, би трябвало да продължи. Необходимо е да запазим стабилността в страната, тъй като това е другият решителен фактор за положителния бизнес климат “, означи регионалният координатор на Предприемачи ГЕРБ Мирослав Милоров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР