Перник. Над 600 участници ще се включат в ХХІI Национален

...
Перник. Над 600 участници ще се включат в ХХІI Национален
Коментари Харесай

Перник: Над 600 участници ще се включат в ХХІI Национален детско-юношески фестивал „Чичо Стоян”, който ще се проведе на 1 юни в село Дивотино

Перник. Над 600 участници ще се включат в ХХІI Национален детско-юношески фестивал „ Чичо Стоян ”, който ще се организира на 1 юни в село Дивотино, на открита сцена пред едноименното читалище. Официалното разкриване от 10.30 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Фестивалът има своята тридесет и три годишна история. Време, през което се радва на забавни участници и е създавал обичаи. Тази година той ще бъде с интернационално присъединяване. По покана на кмета на Община Перник госпожа Вяра Церовска посетители и участници ще бъдат бесарабски българи –певци и танцов отбор „ Асорти “ от село Горна Албота- Тараклийски регион – Република Молдова.
Главната цел на празника е да се поддържат традициите и творчеството за деца и юноши, завещани ни от огромния другар на децата - писателя Чичо Стоян, да се откриват и развиват геният и духовната мощ на децата. Фестивалът е в две направления- Литературен конкурс: Стихове, прозаичност, хумористични сценки и Изпълнителски конкурс: за песни и танци - от разнообразни жанрове.
Празникът е адресиран до най-широката детска и младежка публика на възраст от 6 до 18 години и има конкурсен темперамент.
Участниците ще бъдат оценени от жури с ръководител Цветанка Атанасова – етнолог и членове доцент доктор Данка Цветанова –музикален възпитател и диригент, Славчо Чанев –гл. специалист отдел „ ОКМДДР “ Община Перник, Милчо Георгиев – етнохоролог и фолклорист и Георги Жеков –хореограф от гр. София
В програмата ще се включат участници от общините - Перник, Радомир, Брезник и София. Представители на шест детски градини, седем учебни заведения, тринадесет читалища, един общински комплекс, два културни центъра по изкуствата, един клуб по спортни танци и една музикална школа участници в изпълнителския конкурс. За литературния конкурс участниците са от две учебни заведения, едно читалище и едно литературно студио. Общо 37 обединения и самостоятелни реализатори.
Организатори на събитието са НЧ “Чичо Стоян - 1927 година ”, Кметство село Дивотино и Община Перник
Бесарабските българи от Молдова ще се включат в стратегия и за Деня на детето на 1 юни от 12,30 ч. пред ОК „ Дворец на културата “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР