Перник. Над 1800 изпълнители и творци от различни възрасти и

...
Перник. Над 1800 изпълнители и творци от различни възрасти и
Коментари Харесай

Перник: Над 1800 изпълнители и творци от различни възрасти и краища на страната и чужбина ги събра XII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в кв. „Църква“

Перник. Над 1800 реализатори и създатели от разнообразни възрасти и краища на страната и чужбина ги събра XII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в кв. „ Църква “ в Перник. Стартът на креативната изява беше даден с полета на 50 гълъби. В рамките на два дни, през днешния ден и на следващия ден, надарените участници ще се показват с национални песни и танци, с комизъм и осъществявания от разнообразни жанрове и музикални принадлежности. Това оповестиха от Община Перник . На откриването на събитието участваха кметът Вяра Церовска и нейните заместници Владислав Караилиев и Денислав Захариев, народни представители, зам.-омбудсманът Диана Ковачева, ръководителят на Общинския съвет Иво Савов, ръководителят на Съюза на инвалидите в България Красимир Коцев, общински съветници и кметове от района.
Поздрав към участниците и гостите на фестивала насочи кметът на общината Вяра Церовска, под чийто патронаж се организира фестивала. Тя пожела на всички сполучливо показване, приятни мигове измежду другари и да запазят хубавите страсти.
„ Скъпи другари, за мен е изключителна чест и наслаждение да ви поздравя с днешния прекрасен празник и да открия 12-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. Това е събитие, което пази традицията и предава хубостта на българската традиция и българския дух. Продължавайте да радвате дребни и огромни, с това което носите в сърцата си.
С вашия гений, обич и безрезервност към фолклора и всички жанрове на изкуството вие отстоявате своето право да бъдете пълноценни персони и характерности. За мен е доста значимо, че се събираме тук всяка година и че с всяка година фестивалът притегля от ден на ден участници. Вие сте хората, които давате достолепие, самочувствие, мощ и успокоение на всеки един от нас “, сподели кметът Вяра Церовска и пожела триумф на всички.
Поздрав към участниците и гостите направи и ръководителят на Регионалната организация на съюза на инвалидите Анита Тараланска, която е главните уредници на фестивала. Поздравителен адрес беше изпратен и от президента на Република България Румен Радев.
За трета поредна година атракция на фестивала беше обособената „ Алеята на занаятите “. Тя беше посетена от кмета Вяра Церовска, която видя онлайн по какъв начин се подготвят разнообразни кулинарни вкусотии и глинени съдове. Предмети на обичайни занаяти, плетива, гоблени и разнородни шедьоври на модерното изкуство, също събраха погледите на минаващите.
Фестивалът е с конкурсен темперамент, участниците ще бъдат оценени от жури с ръководител естрадната прима Мими Иванова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР