Перник. На консултации при областния управител не беше постигнато съгласие

...
Перник. На консултации при областния управител не беше постигнато съгласие
Коментари Харесай

Перник: На консултации при областния управител не беше постигнато съгласие за състава на РИК

Перник. На съвещания при регионалния шеф не беше реализирано единодушие за състава на РИК. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Областният шеф на Перник Ирена Соколова организира консултациите за установяване състава на Районна изборна комисия за 14 многомандатен изборен регион – Пернишки за производство на избори за членове на Европейския парламент от Република България, планувани за 26 май 2019 година
Присъстваха парламентарно показаните партии и обединения в 44-то Народно заседание – Политическа партия ГЕРБ, коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, Политическа партия Движение за права и свободи, коалиция „ Обединени патриоти “, Политическа партия „ Атака ”, НФСБ, Политическа партия „ Воля ", както и партиите и обединенията, които имат определени с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани – коалиция „ Реформаторски блок “, коалиция „ България без цензура “.
Съгласно Решение № 8-ЕП от 26 март 2019 на ЦИК, съставът на РИК - Перник ще се състои от 13 членове: ръководител, двама заместник-председатели и секретар, като се съблюдава съотношението сред партиите и обединенията.
Партиите и обединенията, които имат определени членове на Европейския парламент, само че не са парламентарно показани, имат право единствено на един член.
След извършените съвещания не бе реализирано единомислещо единодушие сред участниците във връзка с избора на ръководител и секретар на РИК.
В тази връзка и на съображение член 60, алинея 6 от Изборния кодекс регионалният шеф Ирена Соколова ще изпрати документите до Централната изборна комисия, която да направи разпределението на членовете на РИК – Перник, което по закон следва да стане 50 дни преди изборния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР