Перник. На 24 юни 2019 г. от 10.00 часа на

...
Перник. На 24 юни 2019 г. от 10.00 часа на
Коментари Харесай

Перник: В кв. „Изток” ще се проведе 8-мият Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България на 24 юни

Перник. На 24 юни 2019 година от 10.00 часа на откритата сцена в местността Ладовица в кв. „ Изток ” ще се организира 8-мият Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проявата се провежда от НЧ Искра-1961 година “ към кметство „ Изток ” с поддръжката на Община Перник и има конкурсен темперамент.
Участниците във фестивала ще бъдат оценени от умело жури с ръководител доцент доктор Наталия Рашкова от Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките и членове гл. ас. доктор Милена Любенова (ИЕФЕМ при БАН) и гл. ас. доктор Евгения Грънчарова (ИЕФЕМ при БАН).
В Регионалният фестивал ще се включат над 270 участници от 3 области – Благоевград, Кюстендил и Перник, 7 общини – Невестино, Брезник, Радомир, Дупница, Земен, Благоевград и Перник. Представители на национални читалища, дневен център за възрастни хора, пенсионерски клубове и самостоятелни реализатори. Общо 25 обединения и самостоятелни реализатори.
Целта на фестивала е представянето на богатия опит на възрастните хора в региона на националните традиции, инструментален и танцов фолклор, песенен и вербален.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР