Перник може да премине на по-строг режим - вода на

...
Перник може да премине на по-строг режим - вода на
Коментари Харесай

Правителството одобри плана за осигуряване на вода за Перник

Перник може да премине на по-строг режим - вода на всеки три дни при положение, че не бъде ремонтирана в точния момент пречиствателната станция на града. Това се споделя в социална поръчка, оповестена от локалната община. До два дни ще бъдат определени и компании, които да ремонтират водопроводната система на Перник против 30 млн. лева Това разгласи икономическият министър Емил Караниколов след среща с представители на Строителната камара.

На днешното си съвещание Министерският съвет изиска позволение от Столичния общински съвет да бъде сбъднат проектът за обезпечаване на вода за Перник като количества от язовир " Бели Искър " преминат през водопровода на София. Становище към този момент е дала " Софийска вода ".
Емил Караниколов, министър на стопанската система: По тази мрежа могат да се преведат в допълнение 400 литра в секунда, както знаете нашето искане е за в допълнение 300 литра в секунда, с цел да може да бъде обезпечено все още водоподаването на град Перник.
Чака се позволение от общинския съвет, което ще бъде взето на изключително съвещание незабавно след приемането на настояването от държавното управление.
 Перник застрашен от още по-строг режим - вода на три дни Перник застрашен от още по-строг режим - вода на три дни
Община Перник е оповестила социална поръчка за ремонт на пречиствателната станция, която да бъде пусната при постигане на мъртвия размер на язовир Студен...

В строителството на новия тръбопровод сред Мало Бучино и Перник, както и в построяването на нова помпена станция ще се включат доброволци от Камарата на строителите.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Пълна готовност на всички компании, които имат опит в построяването на ВиК мрежи, тъй че в оптимално къси бързи периоди този тръбопровод, 13,5 км да бъде изпълнен, както и помпената станция към него. Валентин Николов, изп. шеф на Камара на строителите в България: Ние се усещаме задължени да помогнем на жителите на Перник, на първо място. Готови сме да се включим с хора и техника, в построяването на това трасе, с цел да не допуснем жителите на Перник да страдат.  Ще се промени ли цената на водата и какъв брой пести Перник от режима? Ще се промени ли цената на водата и какъв брой пести Перник от режима?
Тежка повреда остави част от Перник и прилежащи села без вода за повече от денонощие, което наруши режима в града. И сега продължава работата по отс...

Тръбите за новия тръбопровод към този момент са поръчани на испанска компания, чието име икономическият министър не пожела да каже и през днешния ден.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Говорим за към 300 тира, които би трябвало в период да доксарат тези тръби, намерихме ги налични, част от тях не са създадени, само че това, което имаме като спогодба с производителя е дневно да се създават по 300 метра тръби.
Министерството на превоза ще се включи за да се подкрепи прекосяването на огромните товари през границите. Под въпрос е обаче дали ще бъде спазен в началото оповестеният период за играждане на новия тръбопровод от 45 дни, сподели икономическият министър.
 Изход от рецесията в Перник: Вода от язовир Изход от рецесията в Перник: Вода от язовир "Белмекен " през Софийския тръбопровод
Държавата взема решение водната рецесия в Перник благодарение на София. Това стана ясно след незабавна среща при премиера Бойко Борисов. Като излаз от близо тримесеч...
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР