Перник. Младежи от цялата страна участваха в 18-ата Национална среща

...
Перник. Младежи от цялата страна участваха в 18-ата Национална среща
Коментари Харесай

Перник: Младежи от цялата страна участваха в 18-ата Национална среща на детските и младежките съвети и парламенти

Перник. Младежи от цялата страна участваха в 18-ата Национална среща на детските и младежките препоръки и парламенти, която беше открита през днешния ден и ще продължи още два дни. Форумът ще премине под мотото „ Културно благосъстояние “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Всички участници бяха поздравени от кмета на Общината Вяра Церовска, която съобщи пред младежите, че по–доброто бъдеще на България е в техни ръце.
„ Скъпи млади другари, добре пристигнали в Перник. Темата Ви е страхотна и сте на точното място. Нашият град е богат на обичаи. Не инцидентно сме градът на Сурва и част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО. Тази година имаме ужасно доста събития. Отбелязваме 90 години от оповестяването на Перник за град. Вие сте тези, които ще строите нова България и ще дадете сила и мощ, с цел да запазите духа ѝ. И запомнете вашият глас се чува добре. Съвсем неотдавна бях на среща с най-младия евродепутат и той е българин -Андрей Новаков. Неговият глас сте чули, когато работи по пакета подвижност. Неговият глас беше този, който утвърди 18 милиарда лв. за България в идващия програмен интервал от европейските средства. Това е най-високият бюджет от присъединението ни към Европейски Съюз. По този метод общото нарастването се равнява на 3.4 милиарда лева “, сподели в приветствието си кметът и се обърна към младежите че те са тези, които ще дефинират по какъв начин ще се развие страната ни.
В самодейността, която се провежда от Общински юношески съвет - Перник, с поддръжката на Община Перник, вземат участие 60 младежи от 14 града.
В рамките на двата дни младежите ще разискват тематиката „ Културно благосъстояние “. За обучителните и дискусионни модули особено ще се включат лектори от Националния юношески конгрес и от управителния съвет на Неправителствени организации „ Терминал България “. Предстои да бъде определен града хазаин на XIX Национална среща през 2020 година За участниците също по този начин е планувано учебно заведение по национални танци, посещаване на Подземния минен музей и средновековната цитадела „ Кракра “.
Участниците в срещата бяха поздравени и от зам.-кмета Севделина Ковачева, секретаря Радослава Манова, началника на РУО - Перник Ваня Коконова и Виолета Еленска – ръководител на Асоциацията Български, детски и юношески парламенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР