Перник. Министърът на социалната политика Бисер Петков и кметът на

...
Перник. Министърът на социалната политика Бисер Петков и кметът на
Коментари Харесай

Перник: Министър Бисер Петков и кметът Вяра Церовска посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания

Перник. Министърът на обществената политика Бисер Петков и кметът на Община Перник Вяра Церовска посетиха Центъра за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В рамките на работната аудиенция двамата разискаха развиването на обществените услуги и пазара на труда в общината. След това кметът го срещна с подхванатите дейности в областта на обществената политика. Тя разгласи, че стартира създаване на обществени жилища в кв. " Тева " с потенциал 100 души.
„ През тази година са обрисувани насоките за основаване на мрежа от услуги, които дава отговор на потребностите и потребностите на популацията. Те ще се осъществят на територията на община Перник посредством обезпечаване на финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “, Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ и Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне “, изясни кметът.
По думите й планът „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник " включва действия по създаване на три обществени услуги за пълнолетни лица с увреждания: Център за грижа за лица с психологични разстройства; Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция; Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване.
Община Перник продължава да подсигурява резистентност за обезпечаването на топъл обяд за рискови групи, даване на услугата „ Приемна грижа “, услуги за ранно детско развиване и даване на услугите в домашна среда „ Личен помощник “, „ Домашен асистент “ и „ Социален помощник “.
В рамките на аудиенция си министър Петков показа съществени моменти в новото законодателство за хората с увреждания. Той поздрави кметът Вяра Церовска за работата, положителната връзка и развиването на обществените услуги в Общината. В срещата участваха още зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и шефовете на общинската и регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР