Перник. Майка с малко мече са заснети в района на

...
Перник. Майка с малко мече са заснети в района на
Коментари Харесай

Мечка и мече са заснети в района на ДЛС „Витошко-Студена“

Перник. Майка с малко мече са снимани в региона на ДЛС „ Витошко-Студена “, оповестиха от РИОСВ-Перник . Регионалната ревизия по околна среда и води ревизира сигнал за нахлуване от кафява мечка на пчелин. Пчелните кошери се намират в частен парцел в региона на Търговско предприятие ДЛС „ Витошко-Студена “, в рамките на Природен парк „ Витошко “.
Експерти от отдел „ Биоразнообразие, предпазени територии и зони “ са установили вредите и са сложили фото клопки. На 4 и 6 декември устройствата са снимали две мечки - майка с дребното ѝ.
Кафявата мечка, която се среща в България е предпазен тип, включен в Червената книга, напомнят специалистите. Макар и едро, тя е едно от най-плахите диви животни и заобикаля срещите с индивида. Обикновено мечката усеща наличието му отдалеко и се отдръпва умерено. По-опасна може да бъде срещата с майка с малко мече, тъй като тогава тя става извънредно нападателна защитавайки дребното си.
Регионална инспекция за опазване на околната среда приканва жителите при намиране на екземпляри от предпазен тип, неотложно да алармират екоинспекцията и до идване на специалисти да подхващат ограничения за попречване на обезспокояването на животните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР