Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска сигнализира институциите относно постъпилите възражения след публикувани инвестиционни намерения за „Топлофикация Перник“

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска алармира всички институции по отношение на постъпилите възражения след оповестени капиталови планове за „ Топлофикация Перник “, която на 100% е частно сдружение. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Информацията е обществено налична на уеб страницата на Общината. Публикациите за капиталовите планове са публична процедура и това не значи, че Общината е съпричастна с тях.
„ Ние се вълнуваме и казусът е наш общ. Всички получени от жителите възражения са подадени в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ), написали сме писмо до институцията, с което тя би трябвало да упражни надзор върху капиталовите планове. Нека бъдат спокойни моите съграждани, няма да позволим нарушение на техните права “, разяснява кметът и уточни, че сигнали са подадени и към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).
„ Ние нямаме нито правото, нито желанието да създадем нещо настрана, скрито и прикрито, в противен случай ние сме тези, които вършим обществено притежание всяко едно капиталово желание и по този метод се стремим да предизвикаме публичен спор. Ако Регионална инспекция за опазване на околната среда даде позволение за някое от капиталовите планове, тогава ще имаме съображение да предизвикваме и проведем необятно публично разискване “, моли кметът Вяра Церовска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР