Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска посрещна в кабинета си консула на Чикаго Людмила Тасева

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си консула на Чикаго Людмила Тасева и перничанина Станислав Станимиров, който е създател на тамошния център “Магура “, където се събират доста българи. Те обсъждаха бъдещи стъпки за побратимяването на двата града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
„ Смисълът на тази среща е да създадем един мост сред всички перничани, да бъдем дружно без значение от дистанциите. Ние мислим, желаем и мечтаем Перник да бъде друг, по-красив и по-отворен. Затова ще работим за реализирането на един значим и сериозен план за града. С него ще сложим началото на един по-основен и дълготраен контракт, с който ще можем да осъществяваме доста общи цели “, съобщи кметът Вяра Церовска.
В тази връзка консулът на Чикаго Людмила Тасева не скри, че се усеща доста добре в България, изключително по мотиви, които ще засилят двустранните връзки сред двете страни.
„ За мен е голямо наслаждение, че ще мога да ви окажа каквото и да е подпомагане в тази тенденция. Познавам се със Станислав Станимиров, защото той е част от група дейни младежи с развъртян център в град Чикаго. Така че имате поддръжката на цялото Генерално консулство, несъмнено, в мое лице и в лицето на Генералния консул Иван Анчев, който постоянно поддържа такива начинания. Ще създадем всичко допустимо да развием с изключение на побратимяването и откриването на нови вероятности за Перник. В наше лице ще получите нужната другарска поддръжка “, уточни Людмила Тасева.
„ Смятам, че тази самодейност е чудесна и с каквото можем, бихме я подкрепяли вечно. Мъчно ни е за родината, желаеме да оказваме помощ, доста са хората като нас, не сме единствено от Перник. На всички нас ни липсва града и страната. Благодаря ви за всичко, по тази причина, което вършиме в този момент. Истински се надявам Перник да бъде измежду най-добре разрастващите се градове “, сподели Станислав Станимиров и показа, че е доста благополучен, че фестивалът Сурва се разраства, тъй като има доста топли мемоари за този празник.
В срещата взеха присъединяване още зам.-кметовете на Община Перник, секретарят и кметът на кметство „ Изток “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР