Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи публична разгласа от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув, Крейг Джонсън. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Документът беше връчен от перничаните Емил и Диана Миланови, живеещи там, по отношение на побратимяването на двата града.
В декларацията се показва реализирането на взаимни начинания в региона на културата, спорта и стопанската система. В нея е изразено и усещането на Партън Федър - член на Градския съвет в чикагското предградие Елк Гроув и Чарлс Уолш - шеф на полицията в същия регион за удивителната атмосфера и топлото посрещане при визитата им на „ Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ 2019.
„ Истински се вълнувам, че Перник съумя да направи такова усещане и построи тези прелестни взаимоотношения. Изключително ми е прелестно да стигнем до тази среща, да изградим всичките тези мостове, които ни свързват, с цел да го има това огромно събитие, което ще бъде три дни, отдадено на футбола “, уточни кметът Вяра Церовска.
На срещата участваха още зам.-кметовете Денислав Захариев и Севделина Ковачева и кметът на кв. " Изток " Емил Костадинов.
„ Перник може да се гордее, това е първото побратимяване на български град с американски град, което е доста значимо. Беше една къртовска работа, с цел да предизвикаме интерес и да стане това съдействие. Радваме се за неговото разпространение “, разяснява Емил Миланов, който е управител и треньор на футболния клуб„ Миньор – Перник “ от Чикаго.
Той не скри, че идният юбилеен демонстрационен мач с „ Миньор “ е една сбъдната фантазия.
„ Много искахме да играем подобен другарски мач. Миньор -Чикаго е най-силният български тим отвън рамките на България. Това ще бъде едно прелестно шоу. Всичко това се осъществя благодарение на кметския екип и почитателите “, добави Миланов.
Спортното събитие, отдадено на 100 години футбол в Перник, ще бъде 27 юли от 18.30 часа на Стадиона на мира, входът е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР