Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска откри паметната плоча по повод 100 годишнината на футбола в Перник

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска публично откри паметната плоча във връзка 100 годишнината на футбола в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На монумента са изписани 16 имена на хората, които учредяват първия състезателен клуб с име „ Кракра “.
„ Днес е незабравим ден за Перник, тъй като не всеки има достойнството да участва на стогодишен празник. Един несъмнено важен празник за тима, правоприемник и последовател на обичаната „ жълто-черна концепция “, тимът, апетитен като една от емблемите на нашия град, тимът на „ Миньор “ Перник. “Жълто-черните ” постоянно са имали най-вярната аудитория, която потвърди, че в Перник футболът е обичан. Всеки спорт впечатлява с уменията и опциите, само че играчите на футбола са тези, които сграбчват сърцата на своите почитатели, и те остават правилни на обичания си тим постоянно и до дъно “, показа кметът Вяра Церовска и добави, че любовта към футбола е образувала и тима на „ Миньор “ Чикаго “.
На формалната гала по откриването участваха още зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов, ръководителят на Оценка за съвместимост на БФС Валентин Лазаров и несъмнено, ветерани и почитатели на клуба. В празничната стратегия взе участие Духовият оркестър, а неин водещ беше спортният специалист Десислава Стойова.
" Футболът е неповторима игра и това е потвърдено. Кара те да се чувстваш изключително. За играчи и почитатели той е като загадка. В моменти на загуба е страдалчество, даже обезсърчение, само че в моменти на напредък и победа е развлечение и успех. Сравняват го с театъра, оприличават го на изкуство.
„ Футболът е по едно и също време война за победа и завладяваща обич към играта… Затова го дефинират като „ международен феномен “. Наричат го още „ Цар Футбол “, показа Стойова.
След церемонията стартира домакинският мач от Първенството на трета лига сред тимовете на ФК „ Миньор “ Перник и ФК " Спортист " Своге.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР