Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметът Йордан

...
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметът Йордан
Коментари Харесай

Перник: Кметът на Общината Вяра Церовска и зам.-кметът Йордан Павлов поздравиха служителите в Дирекция „Социални грижи“ по повод Световния ден на социалната работа

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметът Йордан Павлов поздравиха чиновниците в Дирекция „ Социални грижи “ във връзка Световния ден на обществената работа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . По време на диалога беше разисквано развиването на обществените услуги и пазара на труда в общината. „ Днес желая да изкажа същинско почитание към труда на хората от тази сложна специалност. Всеки ден вие помагате на потърпевши, заболели, деца и самотни хора. Протегнатата от вас ръка изтрива отчаянието и подарява религия и вяра. И знам, че ще продължите със същата сила. Благодаря ви от името на всички перничани, тъй като знам какъв брой съществено и напрягащо е вашето всекидневие. Честит празник, бъдете живи и здрави “, показа кметът Вяра Церовска. След това зам.-кметът Йордан Павлов срещна всички с подхванатите дейности в областта на обществената политика. Той разгласи, че през предходната година е почнало създаване на обществени жилища в кв. " Тева " с потенциал 100 души.
През тази година са обрисувани насоките за основаване на мрежа от услуги, които дават отговор на потребностите и потребностите на популацията. Те ще се осъществят на територията на община Перник посредством обезпечаване на финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “, Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ и Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне. Ще се осъществя и планът „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник.
Община Перник продължава да подсигурява резистентност за обезпечаването на топъл обяд за рискови групи, даване на услугата „ Приемна грижа “, услуги за ранно детско развиване и даване на услугите в домашна среда „ Личен помощник “, „ Домашен асистент “ и „ Социален помощник “. Поздрави към обществените служащи направиха и шефовете на регионалната и общинската конструкция „ Социални грижи “ Ивайла Касърова и Ани Кирилова. След това беше посетен Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР