Перник. Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета

...
Перник. Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета
Коментари Харесай

Перник: Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска

Перник. Китайска делегация, водена от основния стопански консултант на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Перник високо цени връзките си с вашия град. Радвам се, че имам опцията да беседвам с вас по въпроси, касаещи взаимното ни съдействие “, показа Вяра Церовска.
„ Съвсем скоро в Перник ще бъде пусната индустриалната зона. Тя е с повърхност от 350 дка и се намира на извънредно комфортно и отзивчиво място. Инфраструктурата дава причина за бърз превоз до София, Македония, Гърция и Сърбия “, добави кметът, която беше съпроводена от нейните заместници Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.
Китайските посетители благодариха на градоначалника за топлото посрещане и показаха възхищението си от опцията да се срещнат с историята на града.
„ Хуай Ан наброява над 5 млн. поданици и е ситуиран на повърхност от 10 000 кв.м. Разполагаме с подземни благосъстояния, само че имаме и развито селско стопанство и сме един от огромните производители на зеленчуци в Китай. Може да се каже, че сме житницата на Китай. Нашите селскостопански артикули са на доста високо ниво “, разясниха гостите от Китай.
В диалога и двете страни показаха вяра да продължат положителните партньорски връзки сред двата града.
След срещата с кмета на Община Перник гостите ще посетят компаниите „ Колбасо “ и „ Земенея “.
Във визитата на китайската делегация е включено и посещаване на Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който е единственият на Балканския полуостров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР