Перник. Изложба с творби от Международния пленер по живопис, състоял

...
Перник. Изложба с творби от Международния пленер по живопис, състоял
Коментари Харесай

В Перник беше открита изложба с творби от Международния пленер по живопис в курортното селище Рударци

Перник. Изложба с произведения от Международния пленер по живопис, състоял се в курортното населено място Рударци, беше открита в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Експозицията е подредена в изложбената зала на Обединения детски комплекс. Представени са 30 платна на участниците в пленера, измежду които и художници от Сърбия, Босна и Херцеговина, Италия и Черна гора. На откриването участваха и самите създатели.
Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева поздрави участниците и изрече специфична признателност към гостуващите художници от чужбина.
„ Международният пленер по живопис е едно от най- значимите събития в културния живот на Перник и аз съм щастлива да видя през днешния ден всички тези картини, пресъздаващи духа и колорита на Перник, въодушевени от красивата природа тук ”, сподели Ковачева.
Тазгодишното издание е 22-ро подред и както всяка година и в този момент предшества Деня на града, който Перник празнува на 19 октомври. Арт проявата е част от културния календар на община Перник и се е трансформирал в традиция, която подтиква креативната активност на художници и уголемява интернационалните контакти въз основата на културното съдействие на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР