Перник. И тази година традицията беше спазена кметът на Перник

...
Перник. И тази година традицията беше спазена кметът на Перник
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска прие официално сурвакарския лик, преминал през 15-те детски градини в традиционната Детска маскарадна щафета

Перник. И тази година традицията беше спазена кметът на Перник Вяра Церовска одобри публично сурвакарския лик, минал през 15-те детски градини в обичайна Детска маскарадна щафета. Празничната демонстрация е част от деянията предхождащи 27-ия Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва “. Това оповестиха от Община Перник .
Щафетата приключи в детска градина №14 „ Славейче “, където децата и техните учители бяха подготвили достоверен театър.
На празника участва и заместник- кметът по обучение и просвета Севделина Ковачева, както и шефове на детски заведения от цялата община.
Малките сурвакари благословиха за здраве и благодат и със страховити маски гониха лошотията от детската градина. Малчуганите очароваха всички с хубави песни и танци, които извършиха. Те демонстрираха на гостите, че традицията на Сурва е жива, че тя ревностно се съхранява и се предава на поколенията в нашия град.
Кметът на Перник Вяра Церовска поздрави малчуганите и техните преподаватели за прелестната организация.
„ Благодаря ви, благи деца, същински ни развълнувахте, откровено ни зарадвахте, донесохте доста въодушевление. Направихте днешния ден извънредно хубав и началото на „ Сурва “ доста особено “, с тези думи се обърна към дребните ученици на градината Вяра Церовска и благодари на всички преподаватели.
По традиция шефът на ДГ „ Славейче “ Мария Маджарска съобщи на градоначалника маската, а по-късно всички шефове на градини бяха удостоени с диплом за присъединяване в маскарадната щафета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР