Перник и околните населени места навлязоха във втория ден на

...
Перник и околните населени места навлязоха във втория ден на
Коментари Харесай

Перничани излизат на протест заради водния режим

Перник и близките обитаеми места навлязоха във втория ден на водния режим, натрапен заради фрапантното намаляване на водния размер в язовир ”Студена ”. Инициативен комитет от локални поданици провежда митинг на 20 ноември от 9.00 часа пред постройката на ”ВиК-Перник ”.
Надежда Димова от уредниците съобщи пред БНР, че главната причина за създалата се водна рецесия и подбуденото от нея публично неодобрение, е че не са били взети в точния момент съответни превантивни ограничения по повод обезпечаването на различно водоснабдяване за регионалния град. По думите й сега е изцяло сринато доверието в институциите заради осведомителното затъмнение и разнопосочните изказвания.

Димова уточни, че съгласно нейните наблюдения локалното ВиК сдружение не съблюдава прецизно оповестените часове за стартиране и прекъсване на водата. По думите й, има данни, че водата в язовир " Студена " ще свърши доста по-рано от предстоящото, още в края на месец декември тази година.

Недоволните поданици упорстват за среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов, регионалния шеф на Перник Ирена Соколова и шефа на " ВиК-Перник " Иван Витанов, с цел да отговорят персонално на въпросите на жителите. Важно е да бъде подложен и въпросът за установяване на виновниците за водната рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР