Перник. Филип Седефчев, именитият и световно известен пернишки художник, покани

...
Перник. Филип Седефчев, именитият и световно известен пернишки художник, покани
Коментари Харесай

Авторът на знака на фестивала „Сурва” Филип Седефчев представи в Перник поредната си изложба

Перник. Филип Седефчев, именитият и международно прочут пернишки художник, предложения регионалният шеф Ирена Соколова да гостува на откриването на следващата му независима галерия под наименованието " Пасторал ". Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Експозицията, която е самобитен подарък от Седефчев за неговите другари и фенове, показва 15 платна с живопис и 10 скулптурни пластики, обединени от тематиките за Земята и връзката на индивида с природата.
Губернаторът поздрави създателя за достиженията и солидния креативен път, утвърдил го освен у нас, само че и в чужбина. „ Имам насладата, привилегията и удоволствието да участвам на изложбата на създател от най-голям сан, изработил и двата доста значими признака за Перник и перничани - непокътнатия знак и тотал дизайна на Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва ". Вие сте човек роден в област Перник и мощно обвързван с локалната традиция, с корените на предишното. Всичко, върху което сте работили през годините носи удивление и носи бездънен метафизичен смисъл. Докосналите се до изкуството и личността Ви ще усетят мощната Ви характерност и присъщ жанр. ”, акцентира Ирена Соколова.
Художникът Филип Седефчев е роден на 25 септември 1925 година в с. Садовик, община Брезник. През 1961 година приключва Художествената академия в София със компетентност „ Живопис ”при проф. Ненко Балкански и проф. Илия Петров. От 1967 година е член на Съюза на българските художници.
Седефчев работи в цялата палитра от пластични изкуства – живопис, монументални изкуства, статуя, графичен и тримерен дизайн, керамика, гоблен и витраж. Той е създател на над 300 постери, непокътнати знаци, гербове.
Изложбата „ Пасторал ” може да бъде прегледана до 15 октомври 2019 година в Градска художествена изложба „ Любен Гайдаров ” - Перник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР