Перник е сред градовете, в които се отчитат най-високи стойности

...
Перник е сред градовете, в които се отчитат най-високи стойности
Коментари Харесай

В Перник ще засадят 4 000 дръвчета

Перник е измежду градовете, в които се регистрират най-високи стойности на замърсители в атмосферния въздух. Според перничани локалните ръководещи не поставят задоволително старания за справяне с казуса, по тази причина се постанова те да бъдат по-активната страна.

Сред главните замърсители на атмосферния въздух в Перник са битовото отопление, интензивният трафик и " Топлофикация " - Перник, където измежду локалните се приказва, че нерегламентирано се изгарят боклуци.

" На всеки ще е прелестно след 20 години да мине и да каже тази гора я направих аз. Винаги е добре, да има един град бели дробове, а Перник в град, който има жестока потребност от това нещо ", счита Галина Гергинова – участник в самодейността.

Снимка: btvnovinite.bg

Близо 200 перничани започнаха засаждането на 4000 дръвчета. В залесяването вземат участие най-вече младежи, а доста родители са тук с децата си.

Перничани приканват всички, които имат опция, да отделят няколко часа от съботния ден, с цел да се включат в самодейността до края на деня и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР