Перник е на облекчен воден режим от днес, 24 март

...
Перник е на облекчен воден режим от днес, 24 март
Коментари Харесай

Кметът на Перник с прогноза за края на водния режим

Перник е на омекотен воден режим от през днешния ден, 24 март от 6 ч. сутринта перничани имат вода и ще имат през целия ден. Режимът остава през нощта – от 22 ч. до 6 ч. Това удостовери в изявление в изявление за bTV кметът на града Станислав Владимиров.
Облекченият режим стана вероятен с помощта на новия тръбопровод от с. Мало Бучино, по който от през вчерашния ден тече вода от „ Бели Искър “. Вода ще се подава и от бент. „ Студена “, в който към този момент има близо 9 млн. куб. м вода, посочи кметът на Перник.
„ Нормално е да има повреди по време на тестването на водопровода, тъй като той беше относително бързо построен, по тази причина са тестванията. Язовир „ Студена се цялостни с бързи темпове “, разяснява още Владимиров.
По думите му при една влажна пролет след месец-два може водният режим в Перник да бъде изцяло анулиран.
За месец април ВиК Перник е поискало от Министерство на околната среда и водите позволение за прилагане на 780 000 куб. м вода от София и още 300 000 куб. м от язовир „ Студена ”, заяви шефът на водното сдружение Борислав Иванов за БНР.
Договорът със „ Софийска вода ” е подписан. Засега Иванов се въздържа да разгласи цената, която ВиК ще заплаща за водата от София. По думите му тя към момента не била дефинитивна. Той увери обаче, че на този стадий цената на водата за популацията остава непроменена.
Иванов моли към клиентите да си заплащат сметките.
През последните месеци има фрапантен спад на постъпленията в сдружението и в случай че отговорностите не престават да не се заплащат, ВиК ще бъде изправена пред нова - този път финансова рецесия, сподели Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР