Перник. Две нови спортни площадки ще бъдат открити в Перник.

...
Перник. Две нови спортни площадки ще бъдат открити в Перник.
Коментари Харесай

Перник: Две нови спортни площадки ще бъдат открити в кв. „Драгановец“ и кв. „Проучване“

Перник. Две нови спортни площадки ще бъдат открити в Перник. Спортните уреди се намират в кварталите „ Драгановец “ и „ Проучване “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Обектите бяха инспектирани от кмета Вяра Церовска и зам.-кмета Владислав Караилиев.
„ Радваме се всички, че ще има къде да играят децата ни, че ще бъде безвредно, защото имаше много рискови железа на остарялата площадка и беше разрушена. Сега чакаме с неспокойствие да забележим крайния резултат “, споделиха родители и деца от кв. „ Проучване “.
„ Миналата година отидохме при кмета Вяра Церовска без да имаме избрана среща, напълно изненадващо, и бяхме признати без никакъв проблем. Децата споделиха какво желаят и всичко е налице, работи се. Искаме да кажем едно огромно благодаря на кмета Церовска, че откликна на потребностите на най-малките перничани “, споделиха с неспокойствие родителите.
В момента на площадката в кв. „ Проучване “ се прави цялостна реорганизация и главен ремонт.
„ Разширяваме я, вършим футболно и баскетболно игрище, ще има опция да се играе и волейбол. Няма да липсват и пейки за тези, които ще си почиват или ще гледат. Ще има и особено осветяване, с цел да могат децата на воля и умерено да упражняват, да играят и да се забавляват, както и техните родители “, разгласи кметът Вяра Церовска.
Другото игрище се намира в парка „ Митко Соколов “, кв. „ Драгановец “ и е с размери 35/55 за футбол.
„ Години наред тук са играли футбол генерации перничани и по тази причина игрище е 7. Надявам се да бъде употребено по този начин, както би трябвало и да бъде за наслада на всички “, разяснява още кметът и добави, че се надява да им хареса на перничани и да има виновен публичен надзор по време на самото строителство и на двата обекта.
Двата обекта се построяват със лични доходи на Общината, на стойност 320 000 лева Те ще бъдат подготвени до два месеца, с цел да влязат незабавно в употреба. До момента в Община Перник има построени общо 11 спортни площадки, с тези две техният брой ще стане 13.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР