Перник. Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще

...
Перник. Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще
Коментари Харесай

Перник: Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще се проведе на 7 и 8 юли в квартал „Църква“

Перник. Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще се организира тази събота и неделя - 7 и 8 юли, в квартал „ Църква “ в Перник, сподели Анита Тараланска - ръководител на Регионалната организация на инвалидите. Това оповестиха от Община Перник . В проявата, която ще продължи два дни, ще се изявят над 1800 участници от страната и чужбина - Сърбия, Македония и Румъния. Всички ще получат грамоти, а най-хубавите ще бъдат удостоени с медали.
По традиция ще бъде обособена алея на занаятите. Гостите на фестивала ще видят онлайн по какъв начин се прави качамак, палачинки и глинени съдове. Те ще могат онлайн да следят и тъкане на черги, както и шиене на национална носия. Фестивалът е с конкурсен темперамент, участниците ще бъдат оценени от жури с ръководител естрадната прима Мими Иванова.
Фестивалът е под патронажа на кмета на Перник Вяра Церовска. Той се осъществя с финансовата поддръжка на Община Перник и Съюза на инвалидите в България за да възроди българските занаяти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР