Перник. Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура,

...
Перник. Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура,
Коментари Харесай

Перник: Открита е обществената поръчка за изграждането на пътна връзка Марина бара

Перник. Добрата вест пристигна от уеб страницата на Агенция пътна инфраструктура, която разгласи социална поръчка за реализатор на строителство на пътна връзка „ Марина бара “, отклоняване от републикански път I-6 София – Радомир. В близко време хиляди перничани и посетители на града ще могат доста бързо и комфортно да стигат до центъра и “тапите ” в пиковите часове доста ще се стопят. Това оповестиха от пресцентъра на Община " Перник " .
" Това е един от най- значимите за Перник планове и ние доста работихме той да се случи. Отбивката е чакана от хилядите ежедневно пътуващи наши съграждани към този момент 20 години. С новата облага те ще съкратят времето за пътешестване до София и ще могат да се прибират по-скоро при фамилиите в края на работния ден. Проектът за пътния възел е на стойност 894 000 лв. с Данък добавена стойност “, посочи кметът Вяра Церовска, които са напълно от бюджета на страната.
Градоначалникът разяснява, че с осъществяването на пътната връзка една от една от задачите му ще бъде реализирана.
„ Според данните от трафик камерите всекидневно сред София и Перник пътуват 27 000 транспортни средства, което ни задължи да създадем всичко допустимо за понижаване напрежението на входовете на града “, уточни Церовска.
Кметът на общината регистрира още, че в график вървят строителните действия на новото кръгово кръстовище в квартал " Изток ". Обектът е на стойност над 1.8 млн. лв. с Данък добавена стойност и с изключение на пътната част включва построяването на тръбопровод по ул. " Юрий Гагарин " с дължина 271 м, битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветяване с създаване на нова тръбна мрежа и нови шахти.
С построяването на новото кръстовище ще бъде разтоварен автомобилният трафик и усъвършенствана сигурността на придвижването както на моторните транспортни средства, по този начин и на пешеходците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР