Перник. Десета юбилейна работилница за маски, наречена Мечкарница, ще работи

...
Перник. Десета юбилейна работилница за маски, наречена Мечкарница, ще работи
Коментари Харесай

Перник: Десетата работилница за маски Мечкарница ще работи по време на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри Сурва в града

Перник. Десета юбилейна работилница за маски, наречена " Мечкарница ", ще работи по време на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри " Сурва " - 2018 в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Тя ще бъде открита на 26 януари в 10.30 часа във фоайето на Общинския юношески дом. По традиция в нея ще вземат участие едни от най-хубавите майстори на сурвакарски маски и национални занаяти в Пернишко. Сред тях са Димитър Димитров от Брезник, Николай Ставрев от с. Елов дол, Деян Илчов от с. Люлин, Владислав Никифоров от с. Копаница, майсторът на опинци от кв. " Калкас " Петър Янакиев. По време на откриването на работилницата с плакет за " най-славен занаятчия " в изработването на маски ще бъде отличен майсторът Малин Будинов от село Лесковец във връзка неговата 70-годишнина.
Гостите на работилницата ще могат да следят демонстрации по изработването на маските. В околното пространство в Младежкия дом те ще могат да си купят и сувенири от щандове на Задругата на майсторите и на деца от 9-о Основно учебно заведение в Перник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР